Effects only working when clipping.

Hardware questions and issues with the FV-1

Moderator: frank

Post Reply
Jaslau
Posts: 2
Joined: Wed Jan 27, 2021 11:45 pm

Effects only working when clipping.

Post by Jaslau » Thu Jan 28, 2021 12:20 am

Hello,
I am just working on my first project with the FV-1. I used the schematic from the datasheet, except that I didnt use any switches and the switch pins are configured to use programm 0 on the eeprom.
When I now send a signal in, it goes right through without any effects being applied or the pots having and function. Except that its pretty lowpass filtered (which it shouldnt be). As soon as the signal is clipping the programmed effects are working and the potentiometers are working too. This of course sounds terrible. Same is happening when using a programm which send the signal straight through without any effects applied (lowpass filtered when not clipping, going through distorted when clipping).
I used the SpinCAD-Designer for programming.
Anybody any ideas? I really would appreciate some help!
Thanks,
Jasper

Jaslau
Posts: 2
Joined: Wed Jan 27, 2021 11:45 pm

Re: Effects only working when clipping.

Post by Jaslau » Fri Jan 29, 2021 2:53 am

Ok, nevermind. Pin 2 & 3 were tied together under the chip. Now its working :wink:

Digital Larry
Posts: 318
Joined: Mon Nov 12, 2012 12:12 pm
Contact:

Re: Effects only working when clipping.

Post by Digital Larry » Tue Feb 02, 2021 5:40 pm

I almost always have to post to a public forum before finding things like that. :wink:

Sweetalk
Posts: 114
Joined: Thu Oct 15, 2009 5:13 am

Re: Effects only working when clipping.

Post by Sweetalk » Wed Feb 03, 2021 10:22 am

Digital Larry wrote:
Tue Feb 02, 2021 5:40 pm
I almost always have to post to a public forum before finding things like that. :wink:
It's a must!!. Must be the 5 min your mind needs to reset and clearly see the issue :mrgreen:

ice-nine
Posts: 180
Joined: Thu May 24, 2012 9:03 am

Re: Effects only working when clipping.

Post by ice-nine » Wed Feb 03, 2021 10:41 am

Sweetalk wrote:
Wed Feb 03, 2021 10:22 am
Digital Larry wrote:
Tue Feb 02, 2021 5:40 pm
I almost always have to post to a public forum before finding things like that. :wink:
It's a must!!. Must be the 5 min your mind needs to reset and clearly see the issue :mrgreen:
Yeah I've been there as well. :wink:
www.stanleyfx.co.uk
"It's fairly straight forward, if you want to start it press start, you can work out the rest of the controls yourself."

Post Reply